Tvorogni muntazam ravishda iste’mol qilish kuzgi tushkunlikka qarshi kurashishga va kuchni kuchaytirishga yordam beradi. Sechenov nomidagi Moskva davlat tibbiyot universiteti professori, gastroenterolog Aleksey Buyeverov bu haqda Moskva shahar yangiliklar agentligiga gapirib berdi.

Foto: RIA Novosti

“Tvorog ozuqaviy moddalarga, oqsillar va yog’larga, ozroq miqdorda uglevodlarga boy. Shuningdek, tvorog doimiy ravishda iste’mol qilinsa, kayfiyatni yaxshilaydi, kuzgi tushkunlikka qarshi kurashishda yordam beradi degan kichik tadqiqotlar mavjud“, – deb tushuntirdi shifokor.

U mahsulot mikroelementlarga – kaltsiy, magniy, ruxga boy ekanligini eslatgan. Bu nafaqat suyak to’qimasini, balki erkak kuchini ham mustahkamlashga yordam beradi.

Gastroenterolog do’konlarda qadoqdagi “tvorog” yozuviga e’tibor berish kerakligini aytgan. “Tvorog” va “tvorog massasi” tarkibida hushbo’y atir yoki o’simlik yog’i bo’lishi mumkin.

Mavzuga doir:
Ertami-kech hammamiz koronavirusga duch kelamiz – virusolog

Tvorog – bu juda yuqori kaloriyali mahsulot, shuning uchun kuniga 200 grammdan ortiq iste’mol qilmaslik yaxshiroqdir, degan Buyeverov.

“Kamroq iste’mol qilish yaxshiroq, ammo normal yog ‘miqdori – 5 foiz yoki 9 foiz. Yog’siz sut mahsulotlari foydadan ko’ra ko’proq zarar keltiradi”, – deya ogohlantirib qo’ygan shifokor.